Fundația Motivation România

Ne-am înființat în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România, sprijin pe care l-am oferit neîntrerupt până în prezent.

Inițiativele și succesele ne-au recomandat, în anul 2002, Alianței internaționale IMPACT (formată din organizații pentru persoanele cu dizabilități din Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Norvegia), care ne-a invitat să dezvoltăm un proiect comun pentru dezinstituționalizarea copiilor cu dizabilități din România.

În 2008, organizația Shaw Trust, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de angajare pentru persoanele cu dizabilități din Marea Britanie, ne-a propus să devenim parteneri pentru a dezvolta împreună servicii sustenabile de sprijin pentru persoanele cu dizabilități din România.

Suntem, de asemenea, membri ai Federațiilor ANCOR și Workability Europe, iar din 2004 suntem afiliați la Federația Internațională de Tenis, prin programul de tenis în fotoliu rulant.

Din anul 2013 Motivation este certificată pentru furnizarea cursurilor de instruire pentru profesia de Tehnician furnizare scaune rulante, pe baza standardelor și suporturilor de curs elaborate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Din 2014, furnizăm în România cursuri pentru specialiști privind implementarea Clasificării Internaționale a Funcționării, Dizabilității și Sănătății, în vederea oferirii unor servicii centrate pe abilitățile fiecărei persoane.

Din 1995, Motivation România a readus speranța într-o viață împlinită și libertate de mișcare unui număr de peste 18.000 de copii și adulți cu dizabilități.

Programele noastre pun accent pe integrarea socială, educațională și profesională a persoanelor în scaune rulante. Serviciile pe care le oferim acoperă o gamă largă de nevoi ale copiilor și adulților cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor în fotoliu rulant.

Oferim, de asemenea, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor, medierea integrării în muncă, îngrijire în centrul de zi sau activități de petrecere a timpului liber – sport adaptat, evenimente culturale etc.

Una dintre cele mai importante inițiative a fost aceea de a dezvolta servicii de îngrijire în comunitate pentru copiii cu dizabilități dezinstituționalizați. Începând din ianuarie 2003, prin programul IMPACT am transferat 37 de copii cu dizabilități din Centrul de Plasament Tâncăbești (Ilfov).

Azi, 27 dintre aceștia, acum deveniți adulți, trăiesc în casele de tip familial Motivation. Pentru ei am dezvoltat servicii de recuperare medicală și psihologică, un centru de zi și un atelier ocupațional. Le oferim sprijin educațional în propriul nostru centru de zi, în școli speciale și școli publice. Organizăm tabere și alte activități menite să le ofere tinerilor noștri o viață cât mai aproape de cea dintr-o familie.

 

Spune colegilor tăi despre platforma de voluntariat
Voluntar@UniTBv

VOLUNTAR 2 UniTBv

Those who can, do. Those who can do more, volunteer.