Aftercare Start

Aftercare Start este unul dintre cele mai longevive programe ale Asociației de Servicii Sociale SCUT, inițiat în anul 2004 cu scopul de a ajuta tinerii proveniți din centrele de plasament să facă tranziția la viața independentă. Tinerii sunt ajutați pe mai multe planuri: emoțional, vocațional, social și material atât înainte, cât și după plecarea lor din centre.

În prezent, proiectul are două componente:

  • ACP – Adolescent  vizează tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 21 ani, care se află încă în centrul de plasament, pentru a-i pregăti pentru momentul plecării din sistemul de protecție de stat și pentru viața în comunitate.
  • ACP – Independent vizează tinerii între 18 și 26 de ani, care au plecat din centrul de plasament, pentru a-i sprijini în a se adapta la viața în comunitate.

În cadrul programului Aftercare Start, tinerii beneficiază de următoarele servicii: sprijin psihologic și consiliere, seminarii și training-uri de deprinderi de abilități de viață independentă, educație sexuală, dezoltare personală și integrare în comunitate, servicii medicale, sprijin de tranziție.

Uneori, beneficiarii programului ACP – Independent, care devin părinți, devin beneficiari ai programului nostru Împreuna pentru Familii Puternice!, unde oferim consiliere parentală și sprijin familial.

Spune colegilor tăi despre platforma de voluntariat
Voluntar@UniTBv

VOLUNTAR 2 UniTBv

Those who can, do. Those who can do more, volunteer.