Asociația Tot Mai Verde Brașov

Asociația Tot Mai Verde Brașov este o organizație non-guvernamentală, înființată în aprilie 2017, din dorința de a aduce schimbări pozitive în mediul în care trăim. Numărul ONG-urilor de mediu active este foarte redus în Romania iar impactul lor este mic.

Prin intermediul activitățiilor desfășurate, Asociația Tot Mai Verde țintește toată populația, având proiecte pentru diferite categorii pe vârstă (ateliere de reciclare pentru copii, evenimente de ecologizare a spațiilor verzi, proiect pentru educarea comunității să colecteze selectiv).

Asociația Tot Mai Verde Brașov își derulează activitățile prin implicarea voluntarilor, a membrilor comunității și prin susținerea Asociației Bibliotecarilor din România, Casei Corpului Didactic Brașov, Universității Transilvania Brașov și altor organizații non-guvernamentale.

Proiecte și activități ale asociației:

  • ”Dă viață cărții tale” – proiect dedicat bibliotecilor din România și Republica Moldova, ce are ca misiune reînnoirea și/sau completarea fondului de cărți al bibliotecilor din România și Republica Moldova, prin posibilitatea comandării cărților, gratuit, de pe platforma online, în funcție de necesități. Cărțile puse la dispoziție în acest proiect sunt obținute din donațiile persoanelor fizice. Proiectul este în desfășurare. Rezultate obținute până în prezent: 15.138 de cărți primite cu titlul de donație, 5.765 de cărți reciclate, 7.400 de cărți disponibile pentru a fi comandate în platforma online, 4.314 de cărți comandate au ajuns la biblioteci, 83 biblioteci înscrise în acest proiect.
  • Organizarea de ateliere de lectură în cadrul școlilor generale din Brașov “Cele mai frumoase povesti din lume”.Scopul atelierelor  de a promova  lectura în rândul celor mici. Cumparam carti de citit pentru cei mici, iar coperta o acoperim cu o hartie alba. Copii, asculta o poveste citita de un voluntar, apoi deseneaza coperta cartii de unde am citit povestea. La final, acestia au primit drept cadou de la noi aceasta carte, sa poata citi si restul povestilor acasa.
  • Participarea ca partener la evenimentul de donare de sânge organizat în data de 18 aprilie în Brașov, de RMN Diagnostica – prin acordarea de cărți ca mulțumire pentru gestul nobil făcut de persoanele care au participat ca donatori voluntari
  • Participarea ca partener în cadrul proiectului ”Go Captain Planet ” – 4 august – 15 august 2017 în cadrul evenimentului ROJAM din Cristian, organizat de Organizația Națională ” Cercetașii României”. În cadrul proiectului s-au realizat diverse ateliere educaționale cu tematică legată de energia verde panouri solar termice și alte surse alternative de energie. Elice, scripeți, roți sunt puse în mișcare cu ajutorul unor micro panouri solare. Elevii participanți au învățat să construiască un panou termic                      dintr-o simplă cutie de carton.
    Partenerii de la Asociația Tot mai verde, Universitatea Transilvania din Brașov și Institutul de Tehnologii Solare SPF de la Universitatea de Știinte Aplicate HSR din Elveția (Hochschule für Technik HSR) au pregătit temeinic și un atelier de reciclare bazat pe reacții chimice.
  • Participarea la actiuni de ecologizare în zona Brașov,în colaborare cu asociația Om pe Munte
  • Primele prezentări în cadrul școlilor gimnaziale și licee, privind reciclarea și importanța acesteia.
  • Participarea la diferite evenimente culturale cu scopul promovării proiectului ”Dă viață cărții tale” dar nu numai.

Aceste activități reflectă direcțiile pe care asociația dorește să meargă și în viitor.

Profilul voluntarilor căutați

Prin intermediul activitățiilor desfășurate, Asociația Tot Mai Verde țintește toată populația, având proiecte pentru diferite categorii pe vârstă (ateliere de reciclare pentru copii, evenimente de ecologizare a spațiilor verzi, proiect pentru educarea comunității să colecteze selectiv).

Dă viață cărții tale!

Proiectul ”Dă viață cărții tale!” se adresează tuturor bibliotecilor din România iar din 19 februarie proiectul a fost lansat și în rândul bibliotecilor din Republica Moldova.

Vezi mai multe detalii:
https://daviatacartiitale.ro/
https://www.facebook.com/daviatacartiitale/

Zona de activitate

Brașov, Sfântu Gheorghe, Făgăraș, Codlea

Etichete

comunitateprotejarea mediuluireciclarecărțibibliotecisustenabilitateeducațieresponsabilitate

Asociația Tot Mai Verde Brașov

Iulian Dudiță, președintele asociației
iulian@totmaiverde.ro

Andreea Schiopu
andreea@totmaiverde.ro

Roxana Humeniuc, voluntar
roxana@totmaiverde.ro

VOLUNTARUUTBv

Daca doresti sa intri in contact cu Asociația Tot Mai Verde Brașov si sa participi la actiunile lor de voluntariat, logheaza-te sau creeaza-ti un cont.