Voluntariatul apropie oamenii!

Voluntariatul înseamnă pentru mine altuism. Cunoscând mulți oameni prin intermediul voluntariatului, am înțeles cât de frumos este să empatizezi cu omul de lângă tine.

Nu am fost una dintre persoanele care a făcut voluntariat de mică. Nici în liceu n-am fost voluntar, deși știam ce înseamnă. Fiind foarte preocupată de programa școlară, vedeam cum colegii mei mergeau la activități extrașcolare și îmi părea oarecum rău că nu mă implicam. Mi-am spus mereu că voi avea timp destul. Și așa a și fost! Toate momentele din viața noastră au un anumit parcurs și la un timp potrivit.

În cadrul facultății de Sociologie și Comunicare din Brașov,  am studiat Asistența Socială și am descoperit ce înseamnă cu adevărat voluntariatul. Fiind practicantă în cadrul Fundației Rafael, după finalizarea orelor stabilite, am decis să rămân voluntar în continuare, pentru că am simțit să dăruiesc și să ajut.

Cât de frumos este să te dedici oamenilor, fără a aștepta o recompensă! Am înțeles că poți fi voluntar în orice moment, chiar dacă nu ești la școală sau la facultate. Este un sentiment aparte, o satisfacție sufletească să știi că ai oferit din timpul tău semenilor, primind în schimb zâmbete și îmbrățișări.

Spune colegilor tăi despre platforma de voluntariat
Voluntar@UniTBv

VOLUNTAR 2 UniTBv

Those who can, do. Those who can do more, volunteer.