Fundația pentru Asistență Socială și Tineret FAST

Oferă-i unui om un pește, și-l vei hrăni pentru o zi, învață un om să pescuiască, și-l vei hrăni pentru o viață!

În Săcele, Fundația FAST derulează programe socio-educaționale în parteneriat cu autorități și instituții locale.  La Centrul de Zi pentru copii și tineri în situație de risc, administrat în parteneriat cu Primăria Municipiului Săcele, echipa fundației oferă servicii sociale în vederea  combaterii abandonului școlar și familial. Printre acestea, se  regăsesc: activităţi educaţionale – sprijin la efectuarea temelor şcolare, educaţie informală şi nonformală extracurriculară – mentorat, diferite proiecte de arta, sport, muzică, calculator, activităţi de recreere şi socializare – excursii, vizite, tabere, jocuri de grup, concursuri, spectacole, activităţi pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, consiliere de grup şi individuală, oferirea unei mese zilnice pentru fiecare copil înscris la centru.

La Centrul de Pregătire Vocațională, inaugurat în 2017, se oferă servicii de educație nonformală, mentorat, pregătire vocațională pentru elevi din comunitatea săceleană. În cadrul parteneriatului cu Liceul Tehnologic “Victor Jinga”, elevii deprind competențele necesare pentru o carieră profesională și descoperă resurse pentru a-și îmbunătăți abilitățile tehnice, practice, sociale, având astfel șansa să pătrundă cu succes  pe piața muncii.

În Tărlungeni se desfășoară încă din 2007 Proiectul “Case mai Bune” prin care familiile de etnie romă sunt sprijinite în vederea asigurării și îmbunătățirii calității vieții și a condițiilor de locuit. Tot în comuna Tărlungeni a fost construită “Casa de Misiune” unde copiii săraci pot beneficia de o masă caldă zilnică, activități educative și jocuri nonformale.

Campania “Din Săcele, cu drag” aduce împreună tineri care lucrează la îndeplinirea misiunii comune de a evidenția aspectele pozitive ale vieții orasului și de a valorifica diversitatea locală. Proiectul reprezintă o inițiativă de valorificare a potențialului cultural din orașul Săcele. Cu ajutorul voluntarilor promovăm locurile, oamenii, valorile și faptele din municipiului Săcele în vederea creșterii implicării comunitare și a potențialul turistic. (www.dinsacelecudrag.ro)

“Proactivi pentru Gârcini” a făcut de câtiva ani primii pași pentru a aduce organizarea comunitară în Săcele, o modalitate prin care oamenii se unesc și acționează în interesul lor comun, în favoarea dezvoltării comunității lor. Prin această inițiativă ne-am propus să stimulăm, să încurajăm tinerii în implicarea activă în  abordarea și soluționarea problemelor din cartierul Gârcini, municipiul Săcele. (www.garcini.ro)

Prezentare FAST

Vezi prezentarea fundației FAST

Zona în care desfășoară proiecte

Săcele, Zizin, Tărlungeni

Centrul de Pregătire Vocațională – ZIUREL

www.facebook.com/CentrulZIUREL

Etichete

educațieprograme socio-educaționalecopii și familii din medii defavorizatedezvoltare comunitară

Fundația pentru Asistență Socială și Tineret FAST Săcele

Daniel Hristea – președinte
danielinromania@gmail.com

Roxana Crucianu – manager
fastromania@gmail.com
0737778809

 

VOLUNTARUUTBv

Daca doresti sa intri in contact cu Fundația pentru Asistență Socială și Tineret FAST si sa participi la actiunile lor de voluntariat, logheaza-te sau creeaza-ti un cont.