Mama, erou în cursa familiei

Știm cu toții cât de copleșitor poate fi uneori rolul de mamă, câte provocări, situații limită, perioade de epuizare, stres, neputință, toate astea la pachet cu bucuria, împlinirea și frumusețea rolului de părinte. Este cu atât mai dificil acest rol dacă este unul neplanificat, iar resursele materiale, financiare, personale sunt minime sau inexistente. Este un rol dificil dacă nu există nici un fel de sprijin, susținere și înțelegere din exterior.

Impactul major al proiectului constă în prevenirea abandonului copiilor prin transformarea acestor femei în mame capabile să-și crească copiii într-un mod demn, adecvat și echilibrat, dar și întreruperea unui model defectuos de familie disfuncțională.

Despre beneficiari

Proiect pentru 7 mame cu 19 copii aflați în situații dificile (proveniți din medii defavorizate care trăiesc la limita sărăciei, fiind cu risc de abandon al copiilor sau abandon școlar). Aceste mămici sunt tot timpul tensionate, focusate pe supraviețuire, pe modalități de a-și crește copiii alături de ele, neglijându-se din multe puncte de vedere. Ele sunt tinere care provin din centre de plasament sau familii disfuncționale care au trecut prin numeroase traume și au încercat la un moment dat să-și întemeieze o familie care lor le-a lipsit atât de mult.

Activitățile proiectului

Activitățile principale vor viza:

  • dezvoltarea abilităților parentale prin participarea la un modul de educație parentală realizat de un specialist;
  • dezvoltare personală și autocunoaștere prin participarea mamelor la terapie de grup pentru recuperarea și menținerea echilibrului psihic;
  • activități de recreere/socializare;
  • sprijin material (pamperși, alimente, igienico-sanitare, etc.);
  • creșterea sensibilizării și informarea opiniei publice în ceea ce privește particularitățile grupul nostru țintă și diminuarea riscului de marginalizare, excluziune socială și abandon.

Detalii privind desfășurarea proiectului

Perioada / Programul

Proiectul se va desfășura în perioada
iunie – septembrie 2019.

Locație

Activitățile se vor desfășura la sediul Asociației SCUT,
strada Țebea nr. 16, Brașov

Locuri disponibile

Partener

Acest proiect este propus de
Asociația de Servicii Sociale SCUT

Înregistrare

Pentru a participa la această oportunitate de voluntariat este nevoie să te loghezi


În cazul în care nu ai cont, atunci îți poți crea unul acum.

Spune colegilor tăi despre această oportunitate de voluntariat

VOLUNTAR 2 UniTBv

Those who can, do. Those who can do more, volunteer.