Recomand cu toată bucuria, oricărui student, să facă parte din echipa de voluntari SCUT

Salut! Mă numesc Andra Stoian și sunt absolventă a Universității Transilvania. Am studiat Managementul în programul de licență, urmând masterul în Management și Administrarea Afacerilor, iar mai apoi Marketingul în programul de studii doctorale.

Deși am urmat un profil economic, am fost mereu atrasă de activitățile care implică interacțiunea cu oamenii și mai ales să fac voluntariat într-un domeniu în care să ajut oamenii prin implicarea mea în mod direct. Astfel că, pe baza cunoștințelor dobândite în timpul anilor de studii, dar și fructificând cel mai frumos dar primit de la Dumnezeu, dansul, am căutat să ofer ajutor acolo unde era nevoie.

Sunt voluntar la SCUT de 4 ani și îmi doresc să rămân voluntar aici cât mai mult timp! Am lucrat cu tineri din centrele de plasament, cu tineri care au părăsit aceste structuri și cu persoane adulte cu dizabilități psihice (cu diagnostice precum: schizofrenie, tulburare depresivă, tulburare bipolară, etc.) făcând, în mare, activități de dans. Am oferit cursuri de dans beneficiarilor SCUT, am contribuit la organizarea diferitelor evenimente de promovare a activităților asociației prin momente de flashmob și reprezentații de dans pregătite împreună cu beneficiarii, dar am oferit și demonstrații de dans alături de trupa și membrii școlii de dans din care fac parte.

Cu alte cuvinte, mi-am oferit cunoștințele și abilitățile acolo unde a fost nevoie și cum am știut mai bine astfel încât să ajut o echipă care își dorește ca lucrurile să meargă. Este o atmosferă călduroasă, primitoare și prietenoasă, este un cadru în care te simți bine ca voluntar și îți dorești să fii aici. Ești cu adevărat apreciat pentru ceea ce faci și chiar faci ceva util, benefic pentru societate.

Îmi place atmosfera de aici, apreciez faptul că ești voluntar cu contract, îmi plac oamenii care lucrează aici, mediul curat și primitor, ca „acasă”. Mi se pare fantastic faptul că după fiecare eveniment major care a implicat voluntari, SCUT își dă silința de a-i „recompensa” prin mici petreceri, mici atenții lucrate chiar de ei sau prin diferite moduri prin care simți că faci parte dintr-o comunitate frumoasă. Atenții mici care au valoare mare: recunoștință, prietenie, amintiri frumoase, experiențe frumoase.

Recomand cu toată bucuria, oricărui student, să facă parte din echipa de voluntari SCUT. Pentru toate motivele de mai sus și pentru motive noi pe care le poți dezvolta cu toată susținerea din partea asociației, merită să fii voluntar SCUT!

Spune colegilor tăi despre platforma de voluntariat
Voluntar@UniTBv

VOLUNTAR 2 UniTBv

Those who can, do. Those who can do more, volunteer.